KSN NETBALL TOURNAMENT- COBRA ALPHA JUARA

26 Julai 2011 – Tahniah COBRA Alpha! Tiada kata-kata yang terucap sebaik pasukan COBRA Alpha berjaya menjulang gelaran Juara bagi Kejohanan KSN 2011 di Stadium Juara, Bukit Kiara Ahad lalu.

COBRA - JUARA USM-PENANG INTERNATIONAL NETBALL OPEN 2011

1st November 2011- Tahun 2011 terus menjadi tahun kebangkitan COBRA apabila satu demi satu kejohanan utama bola jaring tanah air mula menjadi genggaman COBRA. Selepas mengejutkan pasukan dominan bola jaring lelaki, Royale pada Kejohanan Kompleks Sukan Negara (KSN) dengan mata 14-6 untuk bergelar johan, rentak sang juara diteruskan pula dalam Kejohanan Antarabangsa USM Open.

COBRA ANGELS –Naib Juara Hari Belia Selangor 2011

16th May 2011- Tahniah diucapkan kepada pasukan COBRA Angels yang telah menjadi naib juara di Kejohanan Bola Jaring Hari Belia Selangor 2011 yang telah berlansung pada sabtu lepas. Dibarisi oleh Hajar (GS), Mira (GA), Shikin (wa) Annum (C), Fateen (WD), Yong (GD) and Piah (GK) menunjukkan prestasi yang sangat memberangsangkan di dalam kejohanan pertama mereka menyarung jersi COBRA..

COBRA Juara di Kejohanan Bola Jaring Terbuka Puteri UMNO Malaysia

Kolaborasi pertama kali antara Pergerakan Puteri UMNO Malaysia, Cobra, MySihat dan Pergerakan Puteri UMNO Wilayah Persekutuan menganjurkan Kejohanan Bola Jaring Terbuka Puteri UMNO Malaysia 2012 nampaknya beroleh kejayaan cemerlang

COBRA dominasi Karnival Bola Jaring Harian Metro Zon Tengah

COBRA bukan sahaja menjadi pasukan yang menghantar kontijen terbesar ke Karnival Bola Jaring Harian Metro bagi Zon Tengah, bahkan mendominasi kejohanan itu dengan tiga kemenangan.

Latest Posts

 Penyertaan pertama Cobra Angels dalam PERTANDINGAN BOLA JARING PERINGKAT GERAKWANIS GB4B MALAYSIA yang telah diadakan pada 18 dan 19 Jun 2011 di Kompleks Sukan Kg Pandan, KL. Terdapat 43 pasukan (terbahagi kepada 12 kumpulan. Setiap kumpulan mempunyai 4 pasukan) yang bertanding dalam kejohanan ini yang turut disertai oleh beberapa pasukan luar KL, iaitu dari Terengganu, Perlis dan Kedah. Pertandingan dilakukan secara liga di pusingan pertama, diikuti kalah mati utk pusingan kedua, suku, separuh akhir dan seterusnya peringkat akhir. Cobra Angels yang diwakili oleh 9 orang pemain - Hajar(GS), Mira(GA), Anum(WA), Tikah(C), Zira(WD), Nad(GD), kak Ina(GK) dan Aimi(simpanan) serta Che Na(simpanan) telah berjaya membawa Cobra Angels sebagai Juara Kumpulan I. Setiap pemain telah menunjukkan komitmen dan semangat berpasukan yang tinggi dalam setiap perlawanan sehingga membawa Cobra Angels layak ke pusingan kedua, tetapi nasib tidak menyebelahi apabila tewas dengan pasukan dari Terengganu. Ditambah dengan kecederaan yang dialami oleh Hajar(GS) ketika menentang pasukan TLDM B dalam peringkat kumpulan sedikit sebanyak mencacatkan pergerakan pasukan untuk beraksi cemerlang di peringkat kedua.

Berikut adalah keputusan penuh perlawanan Cobra Angels :-Pusingan Kumpulan :
Cobra Angels vs TMKL (12-7)
Cobra Angels vs TLDM B (10-2)
Cobra Angels vs UKM (9-6)
Keputusan : Juara Kumpulan I

Pusingan Kedua :
Cobra Angels vs Terengganu (4-9)

Terima kasih juga diucapkan pada CDM-abgLong dan ACDM-KZ selaku pengurus dan penjaga Cobra Angels serta semua penyokong2 dan keluarga cobra yang sudi hadir memeriahkan dan memberi sokongan sepanjang berlangsungnya Pertandingan Bola Jaring Beliawanis itu.

Sekian.

By : Hajar Bamuchi

Leave a Reply